"Trust no one, except yourself, express yourself"

.

CINTA?

Cinta itu buta,
Tidak dapat di ungkap dengan kata kata,
Hanya perbuatan dan tindakan yg dapat membuktikannya,
Sehingga lahir pada tingkah laku dan tutur bicara.

Setia itu tanda cinta,
Ianya satu tiada dua,
Susah senang d tempuh bersama,
Walaupun tiada di depan mata.

Salam.
Intro yg amat bermakna bgi aku. Jiwang mcm badak sumbu! Susah aku nak gelak skrg. Mgkin mesti ambik mood kot nak post entry yg aku rasa menarik kali ni. Ya ka? *HA HA*
&&
Sorry lambat update yer kwn2. Busy bagai nak rak. Biasa lah student. Kekeke.
Ohh yaaa. Berkenaan dgn apa yg tertera kat atas skali tuh mgkin korang dah tau isu apa yg aku nak kongsikan. Kan kan?

Pasal cinta? Mgkin gak.
MEMANG punn! ;D

Dari pengalaman & pendapat aku sendiri kita tak kan lari dari bab2 cinta cintun ni. Tipu lah org tu kalau dia cakap xda org yg dia jatoh cinta. Org tak berperasaan mgkin kot. Aha. Tak pelu lah pegi nak cakap sal org. Meh aku crita pengalaman aku sendiri bila d lamun alam percintaan. Opps! Before tuuhh, aku nak mintak maaf sbb.. budak umo mcm aku ni mmg tak layak nak cakap sal bab2 cinta2. Tapi tak salah kan aku nak share skit2 pngalaman aku? HAHA.

Ok, bgi aku tak salah kita nak mencintai & dicintai seseorang. Betol tak? Tapi phm2 lah kan?
Aku mula bercinta umo 12 tahun, darjah 6 tak salah. A'ah darjah 6 masa tu. Tgk! Skolah rendah aku dah mula nak menggatal dgn anak dara org. Masih budak2, tau lah perangai mcm mna kan? Kira masa tu aku dah terfikir mmg layak lah utk aku bercinta, berkasih syg. Wal hal, duit pun masih mintak ngn mak ayah. Sanggup berkorban apa saja demi awek, wal hal duit mak ayah jugak yg aku guna. Perkara yg takkan aku lupa, aku masih igt masa tu yg aku sanggup berbuang duit demi nak beli SIM CARD yg iras nombor kami sama. Si dia satu, aku satu. Skrg baru aku terfikir, apa ker jadah ny aku buat camtu? Aku tak terfikir ker perjalanan hidup aku masih jaoh? Dah nak dekat staun jugak lah aku dgn si dia masa tu, akhirnya putus gak. Rasa menyesal jugak lah bercinta masa zaman budak2. Cikgu kata, cinta monyeeeeet! Hahaha!


Lepas aku break dgn si dia.. aku terus menyepi. Tak kisah lagi pasal pempuan. Bila naik Form1, aku tlah d tentukan Allah utk masok ke SMK Agama. Alhamdulillah. Lega skit rasa aku bila dpt masok sekolah agama. Tak serik lagi.. time aku fom1 smester1 aku pernah lah jatoh ati kat sorg awek ni. Owwww. Mmg cun gilerr lah aku nak kata kat korang. Hahaha. Rahsia lah sapa kan? Ayat punya ayat, tak tau jugak aku dalam masa yg sama dia pun ada hati kat aku. Alamakk! Karat punya budak. Muka cam aku ni pun ada org suka? Naik pengsan aku. Cun gak aku & dia sama klas. Aku tak tipu lah, aku penah skali date dgn dia. Tapi aku tak buat pa2 ok? Masa tu pun org ramai kat dalam kelas. Bkn ny berdua2 an. Just aku cakap2 jer ok? Rupa dia pun aku dah tau nak tggu aku lafazkan kata2 tu. Owwwww. Tak ku sangka, nangka sudah berbuah. Mmg btol apa yg aku ramalkan. Tapi.. aku ckp mgkin jodoh aku & dia bkn kat skolah ni. Aku buat keputusan utk terus berkawan dgn dia sampai skrg & aku still salu contact si dia. :)

Then.. lepas incident tu, aku terus berdiam, menyepi, & tak bukak mulut pun nak crita topik2 sal cinta sampai aku naik fom 3. 2 taun lebih aku tau. Wow. -.-" Naik fom 3, gatal aku mula datang. Mmg lah. Proses kematangan baru nak naik masa tu. Kononnya. Haha. Emm.. aku pun dah lupa bila bagaimana & dimana aku berkenalan dgn si dia. Aku ingat sbenanyya, tapi aku tak nak cakap. Private. ;p Aku mula knl, sekadar knl. Tak pernah pun terlintas rasa kasih & syg. *cewahh! ;D Ada tu ada lah gak. Tapi tak 100%. Ada pulak camtu? Hahaha. Aku dgn si dia ni, emm.. aku rasa sbulan lebeh kot. Maaf lah sbb aku rasa kau tlah dpermainkan oleh makhluk yg tak berperasaan mcm aku ni. Lepas ni kua lah isu mcm2. ;p Maaf.

Aku rasa menyesal gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!
TIPU!
Mmg aku tak serik lagi. Lepas selang 6 bulan aku single balik, sampai lah taun 2010 ni, aku pun d pertemukan dgn seorang gadis yg agak comel org nya. Aaaaaaaaaaaaa. Aku tak nak cerita pnjg. Sng aku cakap, sbb, bila dgn si dia kali ni, baru aku rasa betapa diri aku, d hargai d sayangi oleh seorg gadis. Betol! Tapi.. apakan daya? Ohhh. :'( Mungkin ini balasan tuhan d sbbkan aku pnh menyakitkan hati kaum hawa sblm ni. Sedih gilerr tau! Aku tak pernah bila merasai indah nya bersama hawa yg bnar2 aku syg. :| Aku dgn si dia boleh d katakan agak lama jugak lahh. 7 bulan? Mgkin lepas insiden yg berlaku itu membuatkan aku terus rasa tertekan & terus melafazkan kata2 tu. Bru jugak bru2 ni. & sekarang? Aku mula berseorangan semula.

Mungkin apa yg aku buat suma tu ada kebaikan nya. Selang sehari aku putus, cikgu kat skolah bkak topik bab2 cinta. Mmg dah tau kot yg aku nak putus masa tu. Pengisian masa 45 minit dgr cramah cikgu tu mmg menyedarkan aku lah. Satu persamaan yg cikgu aku buat memang menyedarkan aku apa erti nya cinta.
"Cinta zaman sekolah & buah durian".

Apa perasamaan nya?
Ok.
Nikmat cinta sebenar tak akan dirasai bila kita dah mula berumah tangga. Adakah d bangku sekolah ini kita sudah bersedia & mampu utk menyara hidup cinta kita? Begitu juga dgn buah durian, kalau durian yg blm jatuh ke tanah itu tandanya durian itu blm masak tapi kita dah memetik nya dan mkn? Apa rasanya?

Fikirkanlah, sahabat.

Aku mula berniat & bertekad, nak buang jaoh2 rasa cinta buat masa ni. Mgkin aku dah sedar skrg, apa erti nya cinta sbenar & betapa penting ny hidup yg sebenar. Moga kita sama2 d pertemukan cinta sejati yg akan membahagiakan kta d dunia & akhirat.
Amin.

Salam.

2 comments:

cliffterfly said...

knak paat aayat ko ouh..terkenak an derian sebijik..tei2..coba ko bik tazkirah an beb pya...ahahah

Mohd Zulfadli bin Hj Hamid said...

buang masa jak ngn nya ya. hahaha

Post a Comment